Random Posts

Yaşam ve İnsanlar Yaşam ve İnsanlar
Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ads Top

Home Ads

Categories

Tags

Latest in Sports

4 Ocak 2017 Çarşamba

Yatak Odası Dekorasyonu Neden Önem Taşır?

Yatak odası dekorasyonu

Yatak Odası Dekorasyonu Neden Önem Taşır?
Evimizde özellikle geceleri en çok kullanılan mekanların başında yatak odaları gelir. Dekorasyon her zaman bir amaç uğruna yapılır. Ev dekorasyon düşüncesi uğruna insanların yapmayacakları şey yoktur. Bu yüzden yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Uzun yıllar süren evliliklerin en romantik anlara tanık oldukları yer yatak odasıdır. Bu sebeple yatak odası dekorasyonları büyük önem taşır. Kişiler yatak odalarında romantik ortam yakalayabilmek için en çok kırmızı rengi tercih ederler. Sizde yatak odanızda kırmızı renk kullanmayı tercih ediyorsanız, kırmızı rengi aşırı kullanmamanızda fayda var. Bu yazımızda yatak odası dekorasyonu fikirleri adı altında bu konuda daha çok romantik yatak odası dekorasyon örnekleri üzerinde duracağız. Yatak odası dekorasyonu yapmadan önce yatak odası takımları, yatak odası modelleri, yatak odası takımı fiyatları, yatak odası dolapları ve yatak odası dekorasyonu örnekleri güzelce araştırılmalıdır. Yatak odası dekorasyonları 2017 kreasyonlarında en çok aranılan konu, dekorasyon konusunda çok uğraşmamak istenildiği için yatak odası takımı olmuştur. Bu kadar herşeyin basidine kaçmayın düşüncesiyle biraz kendi zevkinizi ortaya koyun diyoruz. Bunu için yatak odası dekoru yaparken dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Bunlar renk seçimi, aydınlatma, zemin, yatak odası duvar kağıdı ve yatak odası ürünleri yani yatak odası aksesuarılardır.
Yatak Odası Dekorasyonu Renk Seçimi Nasıl Olmalı?
Yatak odası dizaynı yaparken renk seçiminin önemi büyüktür. Yatak odalarında koyu ve kapalı renkler yerine açık pastel tonlarda renkler seçerek odanızda ferah ve romantik bir görüntü yakalamış olursunuz. Yatak odası duvarlarında göze hoş görünmesi açısından boya yerine duvar kağıdı kullanmak tercih edilmesi gereken bir durumdur. Yatak odası dekorasyonunda duvar kağıdı seçerken çiçek desenli duvar kağıtlarını seçebilirsiniz. Tüm duvarları duvar kağıdı ile kaplamak yerine yatak başı olan duvarı daha belirgin ve büyük desenlere sahip bir duvar kağıdı seçerek yatak odanıza sade bir romantizm katmış olursunuz.
Yatak Odası Dekorasyonu Fikirleri

Yatak Odası Dekorasyonunda Aydınlatmanın Önemi.
Yatak odası dekorasyonunda aydınlatmada romantizm açısından yatak odalarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Yalnız şunu untmayın yatak odasında çok fazla ışık romantik yatak odaları için uygun değildir. Yatak odası dekorasyonunda daha çok avizeler ve küçük ışıklar kullanabilirsiniz. Aydınlatmayı küçük mumlarla da yapabilirsiniz. Mumlar ortama daha romantik bir hava katacağından dolayı yatak odanızda mistik bir görüntü oluşturacaktır. Bunların dışında tavandan aydınlatma yapmak yerine güzel bir avize ya da yatak odanızın dekorasyonuna uygun abajur ile aydınlatmayı sağlayarak odanıza farklı bir hava katmış olursunuz. Abajur ve avizeyi aydınlatma aracı olarak kullanabilmeniz dışında farklı model ve renk seçeneklerinden ötürü dekorasyon aracı olarak da kullanabilirsiniz.
Yatak Odası Takımı Fiyatları

Yatak Odası Dekorasyon Aksesuarları Nelerdir?
Yatak odasında romantik bir hava oluşturmada yatak odası aksesuarlarının önemli bir yeri vardır. Aşırı aksesuar kullanımından kaçınarak ve ferah bir yatak odası dekorasyonu oluşturmuş olursunuz. Ayrıca canlı çiçek kullanmakta yatak odanıza ayrı bir romantizm katacaktır. Çiçek seçimi yaparken güzel kokulu gül, begonya ve orkide gibi hem güzel bir görünümlü hem de güzel kokulu çiçekler kullanabilirsiniz. Çiçekler dışında gül yaprakları da yatak odanıza ayrı bir romantik bir hava kazandıracaktır. Çiçekler dışında yatağınızın üzerine küçük ve rahat yastıklar koyarak da göze hoş gelen bir tasarım yakalayabilirsiniz.
Yatak odası dekorasyonunda tül aksesuarlar ile yatak mobilyası uyumlu olmalıdır. Mobilya seçerken de daha çok ahşap görünümlü mobilyalar tercih edin. Ahşap görünümlü mobilyalar da sade ve doğal görünümleri ile sade bir romantizm sağlayacaktır.
Yatak Odamda Nasıl Bir Zemin Olmalı?
Yatak odası zeminine gösterişli ve rahat halılar kolaylıkla uyum sağlarlar. Yatak odası dekorasyonunda zeminde önemlidir. Zira sabah uyandığınızda ilk iş olarak sert bir zemine basmak huzursuzluk verebilir. Bu nedenle halılar yatak odanıza konfor sağlar. Buna karşın halıların toz tuttuğunu ve düzenli temizlik gerektirdiklerini de unutmayın. Aynı zamanda olası lekelerin çıkarılması da zor olabilir ve halılar, ahşap zeminler kadar dayanıklı değildir. Eğer ahşap zeminlerin görüntüsünü seviyor ve daha az bakımı olduğu için tercih ediyorsanız, ahşap zemin üzerine çeşitli kilimler koymanızda yarar olabilir. Bunlar yatak odasının görüntüsünü bir parça yumuşatacak ve ortamı ısıtacaktır. Yatak odası dekorasyonunda zeminin Fayansla kaplanması da özellikle sıcak bölgeler için iyi bir seçenek olabilir. Fayanslar sıcak bölgelerde yatak Odanızın serin kalmasına yardımcı olacaklardır. Petrol türevi kaplamalar ve laminant da yatak odanız için değerlendirebileceğiniz diğer seçeneklerin başında gelir.
Yatak odası dekorasyonu örnekleri

Yatak Odamda Hangi Duvar Kağıtlarını Veya Duvar Renklerini Tercih Etmeliyim?
Yatak odası duvar kağıtları biraz pahalı bir üründür. Bütçenizin kısıtlı olması sizi yıldırmasın. Buna çözüm olarak tek duvarda, özellikle yatak başının geldiği duvarda duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Yatak odasında vitrininiz olacak bir duvar seçin ve orada iddialı bir ifade kullanın, bu duvar yatak odanıza lüks ve elegant bir hava katacaktır. Duvar kağıtları ayrıca yatak odanızın boyutlarını olduğundan farklı göstermek için de işe yarayabilir. Örneğin çizgili duvar kağıtları duvarlarınızı daha uzun ve odanızı daha geniş gösterecektir. Bu da özellikle küçük yatak odaları için çok yararlı bir tercih olacaktır. Mavi, leylak, yeşil, ve beyaz renk tonlarına sahip duvar kağıtları, yatak odanız için ideal renklerdir ve siz bu seçeneklerin arasından kişisel zevkinizi ve yaratmak istediğiniz tasarımın niteliğine göre tercih yapabilirsiniz.
Yatak odası dekorasyonu önerileri

0 on: "Yatak Odası Dekorasyonu Neden Önem Taşır?"