Random Posts

Yaşam ve İnsanlar Yaşam ve İnsanlar
Tema resimleri Storman tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ads Top

Home Ads

Categories

Tags

Latest in Sports

25 Aralık 2016 Pazar

Mutfak Dekorasyonu Konusunda Mükemmel Fikirler

Mutfak Dekorasyonu Konusunda Mükemmel Fikirler

Mutfak Dekorasyonu Konusunda Mükemmel Fikirler
Ev dekorasyonu denilince bayanların en özen gösterdikleri ve en mükemmel görünmelerini istedikleri mekan mutfaklardır. Şayet evinizin mutfağı küçük ise, portatif aynı zamanda küçük mutfak dolapları, katlanabilir veya köşe mutfak masaları, kibar tabureler veya muftak masa sandalye takımları gibi mutfak dekorasyonunda çok kullanılan mutfak dekorasyonu malzemeleri ile mevcut alanı daraltmadan daha kullanışlı hale getirmek için bazı dekorasyon fikirlerine ihtiyacınız olacaktır. Size mutfak dekorasyonu fikirlerini iki kısımda sunacağız. ilk olarak görselliği düşünerek mutfağınızı olduğundan daha büyük göstermek için kullanacağınız yöntemler, ikincisi ise mutfağınızın mevcut alanının daha verimli bir şekilde kullanılması amacıyla yapacağımız yöntemler. Bu yöntemleri uygulayarak mutfağınızı hem daha verimli kullanacak hem de ucuz ev dekorasyonu modelleri fiyatlarını ele alıp ona göre hesap yaparak ucuz maliyetli mutfak tasarımları elde edeceksiniz. Tabiki dekorasyon işi basite alınacak bir iş değil. Bu nedenler mutfak dekorasyonu yaparken mutfak dolabı, mutfak modelleri ve mutfak dekorasyon modellerini iyi inceleyip mutfağınızı ona göre dekore etmelisiniz. Yazımızın sonunda size tavsiye edeceğimiz mutfak dekorasyonu fikirlerini uygularsanız hedefe daha kolay ulaşmış olacaksınız. İşte sizlere tavsiye edeceğimiz mutfak dekorasyonu fikirleri...
Beyaz Renkli Mutfak Olduğundan Daha Büyük Görünen Mutfaktır.
Mutfağınız küçükse ilk yapılması gereken renk tercihidir.. Beyaz renk ile boyanan mutfaklar olduğunundan daha büyük görünür. Mutfak renginin yanı sıra mutfağınızda kullanacağınız mutfak mobilyalarınızın renklerini de beyaz seçerek mutfağınızı olduğundan daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu kadar beyaz çok oldu diye düşünürseniz mutfağınıza renk katmak için mutfak askısı, mutfak rafı ve diğer küçük mutfak aksesuarları kullanabilirsiniz.
Mutfakta Aydınlatma Her Zaman Önemlidir.
Mutfak dekorasyonu yaparken ışık ve aydınlatmanın önemini unutmayın. Mutfağınızın penceresi küçükse veya pencereden mutfağa yeterince ışık girmiyor ise bu durumda mutfağınız mevcut büyüklüğünden daha küçük görünecektir. Sizde yeterli aydınlatma ile mutfağınızı olduğundan büyük gösterebilirsiniz. Tavanda avize yerine spot ışıklar daha aydınlık bir mutfak oluşturabilirsiniz.
Mutfak Dekorasyonu Modelleri

Mutfak Duvarlarını Verimli Kullanın
Mutfak duvarlarına uygulayacağınız raflar yardımı ile mutfağınızdaki mevcut saklama alanlarını artırabilirsiniz. Bunun dışında askılar ile sürekli kullandığınız mutfak eşyalarını bu askılarda bulundurarak hem zamandan hem alandan tasarruf edebilirsiniz. Mutfağınızın daha hoş bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız küçük saksılara mutfakta kullanabileceğiniz maydanoz, nane, reyhan gibi taze bitkiler ekerek güzel kokuları ve görünümler elde edebilirdiniz.
Kullanılmayan Alanlar İçin Portatif İşlevsel Dolaplar
Küçük mutfak dekorasyonu yaparken her alanı daha verimli kullanmayı amaçladığımızdan atıl alanlarda kullanacağınız işlevsel mutfak dolapları sayesinde saklama alanınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Mutfağınızda kullanılmayan alanlara uygun dolaplar yaparak hem o alanları kullanmış olursunuz hem de eşyalarınızı için saklama yerleri elde etmiş olursunuz.
Modüler ve Küçük Mutfak Mobilyaları
Küçük mutfakların kurtarıcı olarak gördüğümüz mutfak modüler mobilyaları sayesinde mutfağınızı daha etkin kullanabilirsiniz. Küçük mutfak dekorasyonu yaparken sabit mobilyalar yerine daha işlevsel ve kullanışlı olan modüler mobilyalar küçük mutfakları daha büyük gösteremez fakat mevcut alanı verimli kullanmanızı amaçlar. Modüler mutfak mobilyalarının dışında mutfağınız için küçük mobilyaları tercih etmelisiniz. Masa sandalye için standart ölçülerde olan mutfak masalarını değilde küçük mutfak masalarını tercih ederek mutfak alanını daralmamış olursunuz.
Mutfak Kapıları Çok Fazla Yer Kaplar
Mutfak kapıları genellikle mutfağınızın içine açıldığından, mutfağınızda gereksiz bir alan kaplamaktadır. Sabit kapılar mutfaklardaki yeri daraltmakta ve mutfağınızı olduğundan daha küçük bir hale gelmesine neden olmaktadır. Mutfak kapıların kapladığı alanı boşaltmak için mevcut kapınızı söküp yerine boncuklu, ipli yada perde kapı monte edebilir veye kapı yerine alçı kemer giriş uygulayabilirsiniz. Eğer mutfak dekorasyonu yaparken kapınızdan vazgeçmek istemiyorsanız ise iki alternatifiniz var. ilk olarak; mevcut kapınız içeri açılıyorsa söküp dışa açılır bir hale gelmesini sağlarsınız bu zor bir yöntem ve sökme aşamasında duvarınıza zarar verebilir, ikinci yöntem ise sıradan kapılardan daha az yer kaplayan sürmeli kapı veya akordiyon kapı ile değiştirebilirsiniz.
Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Tavanını Kullanmaktan Çekinmeyin
Mutfakta duvarları ve atıl alanları kullandınız veya duvarların raflar ve dolaplar ile dolması kötü bir görüntü oluşturdu. Bu durumda tavana monte edebileceğiniz bazı askılar ile bazı mutfak gereçlerini buraya asarak hem modern bir görünüm sağlamış olursunuz hem de sıradışı bir mutfak dekorasyonuna sahip olabilirsiniz.
Küçük Mutfak Dekorasyonu
Size tavsiye ettiğimiz bu mutfak dekorasyon fikirleri uygulanarak dekore edilmiş küçük mutfak dekorasyonlarıdır. Sizde kendi mutfağınızda bu küçük mutfak modelleri üzerinde uygulanmış fikirleri uygulayarak mutfağınızı olduğundan büyük göstermenin yanında mevcut alanı da daha verimli şekilde kullanmış olursunuz.

0 on: "Mutfak Dekorasyonu Konusunda Mükemmel Fikirler"